Inlägg

Visar inlägg från juni, 2013

Fin plåtlåda från Göteborgs

Bild
Jag köpte några paket Göteborgs kex och fick denna fina plåtlåda på köpet. Perfekt!

Midsommar med "Västerbottenspaj"

Bild
Jag bakade min favorit paj till midsommarbordet..."Västerbottenspaj", den är jättegod. Jag servera med en fin sallad med tomat och rädisor. Glad Midsommar!! Recept på "Västerbottenspaj" Ingredienser: Pajskal: 3 dl vetemjöl 100 g smör 3 msk kallt vatten Fyllning: 2,5 dl mellangrädde (27%) 350 g västerbottensost (riven) 2 ägg 1 tsk salt 2 krm svartpeppar ev, 1 lök ( hackad och kokad i mikron tills den mjuknar) Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Pajskal:  Hacka ihop vetemjöl och finfördelat smör. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Gör kanten hög. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Ta ut pajen. Fyllning:  Hacka en liten lök och koka den i mikron tills den mjuknar ( den ger en extra smak till pajen). Vispa samman alla ingredienser till fyllningen, ink lök. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen ca 30 minuter. Servera gärna med t ex kräftstjärtar och

Glad midsommar !

Bild
Njut av god mat och ledig tid med nära och kära och massor av jordgubbar, mums, mums ;-)   Hoppas ni får en fantastisk midsommar!!

Fin överraskning från Lindt

Bild
Jag hämtade ett paket på posten som jag vunnit och blev glatt överraskad. En låda fylld med choklad från Lindt. Det kom nya chokladsmaker som jag hade inte provat förut och andra gamla favoriter. Lindt choklad är såå god!!! Jag och barnen tackar så mycket <3 Lindt!! Mina nya favoriter just nu är: Lindt Creation "Crème Brûlée" ( mjölkchoklad fylld med Crème Brûlée och krispig karamel) och Lindor Lime ( vit choklad med en krämig citrusfyllning) Kolla på Lindt websida all god choklad de har.

Recept på "Rabarbersaft"

Bild
Vi har en fin rabarber och jag brukar baka rabarberpaj men i helgen gjorde jag, för första gång, ett recept på rabarbersaft. Det är enkelt att göra och smakar gott och friskt, perfekt till fika eller att ta med på utflykt. Barnen tyckte jättemycket om denna saft ;-) Det ska göras mera. Recept på "Rabarbersaft" Ingredienser: 1 kg rabarber 1.5 l vatten 4.5 dl strösocker 1 st lime, saften Gör så här: 1. Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna. 2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och limesaft, låt svalna. 3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska. Receptet ger cirka 2 liter. Spädes efter smak, cirka 1x1.

Body lotion från Decléor

Bild
Jag fick en fin body lotion från Decléor , Aroma Confort, den doftar gott och huden känns  mjuk och  len . "I like it"!

R.E.D.D. Free's sommarkampanj med Absolut Torr!

Bild
Jag fick min månads gratis tampongbox från R.E.D.D. Free , som har börjat en sommarkampanj tillsammans med Absolut Torr! Det kom också två stycken antiperspirant våtservetter från Absolut Torr. Den produkten var något nytt för mig och det blir spännande att testa. Det är inte roligt när man svettas mer en normalt, så det är klart är bra med en produkt som kan hjälpa till om det behövs. Om Absolut Torr Absolut Torr är en extra effektiv antiperspirant som motverkar svett & dålig lukt 1 upp till 7 dagar, effektiv mot alla typer av svettningar (under armarna, på händer, fötter, rygg?). Absolut Torr antiperspirant finns både som dab-on och som wipes – ett nytt format som enkelt får plats i väskan och som smidigt kan appliceras t ex på fötterna. Just nu kan man köpa Absolut Torr på Apotea från bara 59kr (fraktfritt). Glöm inte att: inte vara nyrakad om du använder Absolut Torr under armarna vara helt torr på kroppen där du applicerar Absolut Torr Tips! Testa att använda Ab

Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill's bröllop

Bild
Igår var det  prinsessbröllop !  Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill gifte sig i Slottskyrkan i Stockholm och senare kortege och båtfärd till Drottningholm.  Prinsessan Madeleine var strålande vacker  i en Valentino-klänning. Här kommer några lånad bilder från bröllopet:

Sveriges Nationaldag och " Sommarpaj"

Bild
Vi firar  Sveriges Nationaldag med en fin och god " Sommarpaj".  Trevligt nationaldagsfirande!! Recept på "Sommarpaj" Ingredienser: 1½ dl havregryn 1½ dl vetemjöl ½ dl strösocker 25 g smält smör 3 msk kesella Fyllning: 4 dl kesella vanilj 1 l blandade bär, till ex: jordgubbar, hallon, blåbär, mm... Gör så här: Sätt ugnen på 200°.  Blanda havregryn, vetemjöl och socker. Tillsätt smält smör och kesella och gör en smuldeg. Tryck ut degen i 6 små pajformar. Grädda mitt i ugnen i 10 min tills de fått fin färg. Låt svalna. Fördela vaniljkesella och bär ovanpå.

Stockholm Mini Marathon 2013!

Bild
Vilken härlig familjedag med solsken och spring i söndags på Stockholms Stadium.  Barnen var med och sprang minimaran och de var jätteduktiga.  Alla fick varsin medalj, t-shirt och påse med dryck, frukt, choklad, mm...  De hade jättekul med alla aktiviteter som fanns på plats!